Сучасний стан наукової сфери України та нова стратегічна доктрина її розвитку - Маліцький, Б.А. (Наука та наукознавство, 2006)
Дано оцінку сучасного стану наукової сфери України. Запропоновано Доктрину інноваційного розвитку наукової сфери України, яка визначає мету, завдання, базові передумови, принципи, основні напрямки та необхідні ресурси для забезпечення інноваційного розвитку наукової сфери в контексті завдань розбудови інтелектуально-орієнтованої економіки і знаннєвого суспільства.