Природно-екологічний потенціал в стратегії сталого розвитку України - Данилишин, Б.М. (Наука та наукознавство, 2006)
Аналізується стан природно-ресурсного потенціалу держави, обговорюються проблеми природокористування та забезпечення його ефективності, реформування системи охорони та відтворення природних ресурсів, питання відносин власності на природні ресурси, обліку такої власності, управління нею, плати за ресурси тощо.