Пріоритети науково-технічного розвитку та їх роль у визначенні стратегічних орієнтирів інноваційної політики - Александрова, В.П. (Наука та наукознавство, 2006)
Визначаються сутність та критерії пріоритетності у галузі науково-технічного розвитку, аналізується етап реалізації пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки в Україні у порівнянні з досвідом розвинених країн світу (насамперед США), перелічені організаційно-економічні проблеми, що потребують вирішення, та зроблено відповідні висновки.