Оптимізаційні економічні задачі в системах захисту інформації - Левченко, Є.Г.; Прус, Р.Б. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Розроблено математичну модель і методику визначення оптимального розподілу ресурсів між об’єктами захисту інформації. Сформульовано цільову функцію, на основі якої проведено ілюстративні розрахунки в системі з двох інформаційних об’єктів. Окреслено напрямки розвитку запропонованої методики.