Синтез багатовимірних координуючих систем керування з різнотемповою дискретизацією в детермінованому середовищі - Романенко, В.Д.; Мілявський, Ю.Л. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Поставлено та вирішено задачу керування співвідношеннями між вихідними координатами багатовимірного різнотемпового об’єкта в детермінованому середовищі. Запропоновано новий алгоритм керування, що дозволяє одночасно забезпечувати виконання, задачі слідкування і задачі координації в перехідному та усталеному режимах. Наведено результати чисельного моделювання, що підтверджують практичну цінність цієї розробки.