Проблема існування розв’язку в задачах розподілу потоків - Кірік, О.Є. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Досліджено питання існування розв’язку в задачі розподілу потоків в енергетичних мережах. Сформульовано алгоритм апріорного визначення сумісності обмежень такої задачі. Запропоновано модель з системою рівнянь неперервності, побудованої таким чином, щоб забезпечити існування допустимого розв’язку за умови зведення до мінімуму порушень замовлень споживачів.