Оптимізації пошуку шляхів по графу в динамічній задачі комівояжера методом модифікованого мурашиного алгоритму - Данчук, В.Д.; Сватко, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Запропоновано метод розв’язку задачі пошуку мінімального шляху по графу на основі застосування модифікованого мурашиного алгоритму, в якому довжина ребер двунаправленого орієнтованого графу — змінна величина. З метою оптимізації параметрів імовірнісно-пропорційного пошуку мінімальної довжини ребер по графу використовується метод локального пошуку.