Про один підхід до знаходження періодичних розв’язків нелінійного звичайного диференціального рівняння другого порядку - Бохонов, Ю.Є. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Запропоновано підхід до знаходження періодичних розв’язків нелінійного диференціального рівняння другого порядку, який базується на побудові функції Гріна для диференціального оператора, що визначений на функціях, які задовольняють періодичним крайовим умовам. Наведено необхідні та достатні умови існування періодичних розв’язків рівняння.