Використання інтервальних функцій належності в задачах кластеризації даних соціального характеру - Кондратенко, Н.Р.; Снігур, О.О. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Розглянуто вплив рівня нечіткості на результати нечіткого кластерного аналізу. Запропоновано підхід до розв’язання задачі кластеризації на основі інтервальних нечітких множин типу 2 із застосуванням індексу вірогідності Квона. Роботу методу продемонстровано на прикладі кластеризації країн світу за рівнем розвитку.