Вплив вразливості об’єктів на розв’язок прямої та зворотної задач менеджменту інформаційної безпеки - Демчишин, М.В.; Левченко, Є.Г. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Оптимізація розподілу ресурсів між об’єктами захисту інформації ведеться на основі математичної моделі, в якій цільова функція визначає кількість вилученої інформації. Розглянуто та графічно проілюстровано ситуації, коли слід переходити від концентрації ресурсів на одному з об’єктів до їх розподілу між об’єктами. Показано, як впливає ймовірність виділення нападом певної кількості ресурсів на кінцевий результат.