Число ізоморфізмів еліптичної кривої під час трансформацій канонічної форми рівняння - Бессалов, А.В.; Чевардін, В.Є. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Представлено результати аналізу аналітичних виразів трансформації несуперсингулярних еліптичних кривих у канонічній формі для криптографічних цілей. Отримано нові результати оцінки верхньої границі числа ізоморфних трансформацій еліптичної кривої в канонічній формі над кінцевим полем Галуа. Так, для поля характеристики р верхня межа числа ізоморфізмів еліптичної кривої при трансформаціях із канонічної в канонічну форму зростає пропорційно р. Для трансформації еліптичної кривої над полем характеристики р із канонічної в нормальну форму верхня границя числа ізоморфізмів зростає пропорційно р4. Використання повної множини трансформацій базової еліптичної кривої дозволяє збільшити потужність простору можливих параметрів криптосистем на еліптичних кривих, а також використовувати їх в якості додаткового джерела ентропії. Застосування отриманих результатів для криптографічних генераторів випадкових чисел може дозволити скоротити довжину модуля поля Галуа.