Сценарний аналіз як системна методологія передбачення - Згуровський, М.З. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Розглянуто новий підхід до побудови сценаріїв майбутніх подій у різних сферах людської діяльності із застосуванням методології якісного та системного аналізу. Такий підхід застосовано до побудови сценаріїв інноваційного розвитку великих підприємств, окремих галузей промисловості та розроблення технологічної політики суспільства. Наведено найефективніші методи якісного аналізу та рекомендації щодо їх практичного використання.