Про основні напрями створення інтелектуальних інформаційних технологій - Сергієнко, І.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Розглянуто окремі питання побудови інтелектуальних інформаційних технологій (ІІТ), наведені важливі задачі, що чекають на своє вирішення в даній галузі. Зроблено короткий огляд результатів, які одержані в різних наукових колективах України, зокрема, в інститутах Кібернетичного центру НАН України та Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут».