Прикладний статистичний аналіз марковських гауссових процесів у дискретному часі - Андрєєв, М.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Здійснено перевірки низки статистичних гіпотез щодо приналежності спостережуваної в дискретному часі випадкової вибіркової реалізації будь-якого реального процесу до марковської гауссової послідовності.