До 150-річчя з дня народження академіка Володимира Івановича Вернадського (Вісник НАН України, 2013)
Цього року виповнюється 150 років з дня народження Володимира Івановича Вернадського. Ім’я цього геніального мислителя, природознавця, видатного вченого, мінералога і геохіміка, організатора науки і основоположника нових наукових напрямів — геохімії, біогеохімії та радіогеології, творця вчення про біосферу та ноосферу, фундатора і першого президента Української Академії наук належить до золотого фонду найвидатніших постатей ХХ ст.