Технологічні аспекти створення життєздатних програмних систем в умовах генеруючого програмування - Ігнатенко, П.П.; Бистров, В.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2010)
Розглядається подальший розвиток підходу авторів до створення програмних систем з використанням моделі життєздатності. Розвиток здійснено в напрямку технологізації їх підходу в умовах генеруючого програмування.