Побудова та використання моделей гетероскедастичних процесів для моделювання і прогнозування фінансових ризиків - Демківський, А.Б. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Розглядається задача моделювання та прогнозування фінансових ризиків на основі гетероскедастичних моделей. Запропонована узагальнена методика побудови моделей такого класу. На конкретному прикладі доведена ефективність використання даної методики. Побудовано прогноз поведінки дисперсії вартості акції компанії УКРНАФТА.