Вплив показника заломлення матеріалу підкладки на глибину інформаційного рельєфу оптичних носіїв - Горбов, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Побудовано модель сигналу відтворення з оптичного носія з рельєфнофазовим поданням даних. Досліджено залежність сигналу відтворення від глибини інформаційного рельєфу, отриманого на поверхні підкладок із різними показниками заломлення. Для високостабільних оптично прозорих матеріалів визначено необхідні значення глибини рельєфу, при яких розроблені носії довготермінового зберігання даних будуть відповідати формату компакт-дисків і відтворюватися на стандартних приводах оптичних дисків.