Розвиток основ теорії гіперкомплексних числових систем і алгебр - Синьков, М.В.; Каліновський, Я.О.; Боярінова, Ю.Є.; Федоренко, О.В.; Синькова, Т.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
На шляху розвитку вказаного напрямку тісно сплітаються термінологія та понятійний зміст алгебри і гіперкомплексних числових систем. Вивченню цього питання та зв’язаних з ним особливостей присвячено матеріал цієї статті.