Створення і застосування високотехнологічних мікропризм Френеля для діагностування та лікування косоокості дітей - Бутенко, Л.В.; Єгупова, Л.І. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Висвітлено проблему діагностування та боротьби із захворюванням косоокості дітей, розглянуто різні методи його лікування, починаючи з раннього віку. Описано створену технологію, за допомогою якої виготовляються призми Френеля для вирішення цих проблем. Наведено характеристику оптичних елементів і приведено результати технічних випробувань, розглянуто висновок про можливість їхнього застосування в медичній практиці та необхідність реалізації розробки в Україні.