Прямий метод формування поверхневих рельєфних ґраток у плівках халькогенідних стекол - Рубіш, В.М.; Трунов, М.Л.; Литвин, П.М.; Гера, Е.В.; Тарнай, А.А.; Риган, М.Ю.; Петраченко, М.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Методом атомно-силової мікроскопії досліджено кінетику росту поверхневих рельєфів у плівках бінарних халькогенідних систем. Визначено оптимальні склади плівок і режими запису поверхневих рельєфних ґраток. Обговорюється механізм формування рельєфу.