Системні дослідження живучості та безпеки складних технічних систем - Додонов, О.Г.; Горбачик, О.С.; Кузнєцова, М.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Визначено особливості складних технічних систем і середовища їхнього функціонування, запропоновано використання методології системного аналізу для дослідження та оцінки живучості систем різних класів, виходячи з різних критеріїв. Наведено формалізовані постановки узагальнених задач оцінки живучості з використанням різних математичних методів. Обґрунтовано інформативність і корисність показників живучості при розробці та експлуатації складних технічних систем.