Аналіз характеристик носіїв при побудові систем архівного зберігання інформації - Петров, І.В.; Березін, Б.О.; Стеценко, А.М.; Солоніна, Н.В.; Лєснов, В.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Розглянуто особливості твердотільних, магнітооптичних, оптичних і магнітних носіїв, що використовуються при побудові систем архівного зберігання інформації у різних сферах діяльності. Надано рекомендації по використанню носіїв залежно від задач зберігання електронних даних.