Дослідження схем фільтрації алгоритмів трасової обробки інформації в системахмоніторингу динамічних об’єктів - Кожешкурт, В.І.; Юзефович, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Здійснено вибір раціональних схем фільтрації параметрів рухомих (динамічних) об’єктів для вирішення задач їхнього супроводження з урахуванням параметрів існуючих систем спостереження та маневрових можливостей об’єктів. Аналіз ефективності використання різних схем фільтрації проведено шляхом статистичного моделювання.