Антимонастирська кампанія на західноукраїнських землях у 50–60-х рр. XX ст.: особливості проведення - Киричевський, П. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2012)
Досліджуються особливості здійснення політики в царині відносин держави й православної церкви на теренах Західної України в 1950–60-і рр., зокрема антирелігійні ініціативи цивільної влади та методи ліквідації православних монастирів і скитів в Україні в рамках проведення антимонастирської кампанії.