Хлібофуражні баланси УСРР 1927/28–1928/29 рр.: статистика під тиском і на службі політики - Гриневич, Л. (Проблеми історії України: факти, судження, пошуки, 2012)
Досліджується становлення і особливості функціонування державної сільськогосподарської статистики в перші роки радянської влади в Україні. Аналізуються особливості взаємодії влади і статистики при складанні хлібофуражних балансів УСРР на почасти недорідний 1927/28 і позначений масштабним недородом 1928/29 роки.