Геохронометрія докембрійських зон діафторезу в кристалічних породах північно-західної частини Українського щита - Павлова, О.О.; Пономаренко, О.М. (Мінералогічний журнал, 2010)
Розглянуто можливості використання K-Ar геохронометрії для датування процесів діафторезу у докембрійських рухомих зонах на прикладі північно-західної частини Українського щита. Комплекс петрографічних, міне ралогічних та хронометричних досліджень асоціації калійвмісних мінералів із порід зон тектонічних порушень дозволяє правильно інтерпретувати ізотопні дати їх походження та здійснювати хронометраж метаморфічних і тектонічних подій у докембрії.