Оцінка часу доставки повідомлень у протоколах організації обміну в телекомунікаційних систеах - Матов, О.Я.; Василенко, В.С.; Будько, М.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2005)
Запропоновано підходи щодо аналізу ефективності протоколів обміну інформацією в телекомунікаційних системах за швидкістю та вірністю передачі, а також за комплексним показником. Наведено вирази для їх розрахунків.