Адаптивна нормалізація векторів нормалей при визначенні дифузної та спекулярної складової кольору - Романюк, О.Н.; Мельников, О.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2006)
Розглянуто питання адаптивної нормалізації векторів нормалей при зафарбовуванні тривимірних графічних фігур за методом Фонга. Запропоновано виконувати нормалізацію векторів нормалей на межах цифрових сегментів, на які послідовно розбивається рядок растеризації, з подальшим обчисленням значень проміжних нормалей із використанням лінійного інтерполювання за умови, що їхнє відхилення від одиничного розміру буде менше встановленого значення.