Живучість інформаційно-аналітичних систем: понятійний апарат, моделі аналізу та оцінки - Додонов, О.Г.; Горбачик, О.С.; Кузнєцова, М.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Розглянуто особливості інформаційно-аналітичних систем як складових сучасної інформаційної інфраструктури. Визначено поняття функціональної, структурної, інформаційної живучості. Наведено моделі аналізу й оцінки цих характеристик системи.