Оптичні дискові носії для довготермінового зберігання даних - Горбов, І.В.; Беляковський, В.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Проведено аналіз вимог до носіїв, призначених для довготермінового зберігання даних для використання в електронних архівах й інформаційних системах. Показано можливість створення оптичних носіїв із мікрорельєфним представленням даних для довготермінового зберігання інформації. Представлено результат експериментальних досліджень процесів виготовлення оптичних носіїв із підкладками з високостабільних матеріалів, дані на яких подані у форматі стандартних CD- та DVD-носіїв.