Методика досліджень стійкості рішень, отримуваних цільовим методом - Циганок, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2007)
Описано методику досліджень стійкості рішень (незалежності їх від помилок експертів) у системах підтримки прийняття рішень цільового типу. Розглянуто стійкість рішень при ранжируванні — збереження порядку ранжирування альтернатив за наявності природних помилок у процесі експертного оцінювання та стійкість при оцінюванні альтернатив — утримання оцінок у рамках заданої максимальної відносної похибки. Запропоновано спосіб вирішення задачі вибору методу експертного оцінювання для забезпечення стійких рішень при застосуванні конкретної бази знань цільового типу.