Роль нових форм організації наукових досліджень у підвищенні інноваційного потенціалу НАН України - Бойко, В.І.; Кореняко, Г.І.; Дембновецький, О.Ф,; Пацюк, Ф.Н.; Рудий, Р.Б. (Проблеми науки, 2012)
Здійснено порівняльний аналіз інноваційних розробок учених НАН України, частина яких перевершує показники зарубіжних або не має відповідних аналогів у світі, а також розглянуто значення нових форм організації наукових досліджень. Запропоновано першочергові заходи для підвищення ролі науки в інноваційному розвитку суспільства.