Онтологічне моделювання предметної області з проблематикою e-scienсe - Зінькович, В.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Розглядається проблема застосування результатів онтологічного моделювання предметних областей з проблематикою e-Science для побудови e-інфраструктур інформаційно-технологічної підтримки ведення науково-дослідних робіт. Розглянуті найбільш визначальні аспекти використання інструментарію Protégé для рішення цієї проблеми. Наведено приклад застосування Protégé щодо рішення зазначеної проблематики.