Логіко-методологічний аналіз соціального розвитку в умовах глобальної економіки - Кучерук, Д.Г. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2008)
Розглянуто проблеми соціального розвитку в умовах глобалізації. Виявлено осьові принципи багатомірності соціального розвитку. Логіко-методологічний аналіз соціального розвитку в умовах глобальної економіки дав змогу виявити різноманітні зв’язки системи з середовищем, в якому розвивається людина.