Спеціальні відношення логічного наслідку в логіках квазіарних предикатів - Шкільняк, С.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Для першопорядкових композиційно-номінативних логік часткових однозначних, тотальних неоднозначних та часткових неоднозначних квазіарних предикатів запропоновано і досліджено Х–Y-означені відношення логічного наслідку. Отримано низку властивостей цих відношень у різних семантиках, зокрема, властивості елімінації кванторів. Такі властивості ляжуть в основу побудови відповідних числень секвенційного типу.