Підхід до конфігурування компонентів повторного використання - Колесник, А.Л. (Інститут програмних систем НАН України, 2011)
Визначено проблеми та цілі метода конфігурування компонентів повторного використання (ПВК). Запропоновано використовувати предметно-орієнтовану мову для створення програми конфігуратора та представлено діючий програмний продукт, який доповнює середовище розробки сімейства програмних систем (СПС).