Державна підтримка транснаціональних корпорацій в умовах кризи - Бак, Г.О. (Проблеми науки, 2012)
Показано, що використання методів протекціонізму, поряд із іншими заходами активізації діяльності суб’єктів господарювання, виступає важливим інструментом санації підприємств та сприяє подоланню наслідків кризових явищ. Відображено стабільне зростання державних витрат на дослідження у прогресивних сферах господарювання на фоні скорочення надходжень до бюджетів багатьох країн у кризовий і посткризовий період. Визначено роль державного стимулювання у розвитку альтернативних джерел енергії.