Аналіз та оцінка забезпечення основними ресурсами виробничої діяльності металургійних підприємств України - Борисенко, О.Є. (Економіка промисловості, 2013)
На основі багатофакторного регресійного аналізу забезпечення основними ресурсами ви-робничої діяльності металургійних підприємств України за період з 2005 по 2012 р. визначено фактори впливу на еластичність змін загального результату. Запропоновано як один із напрямів удосконалення механізму управління ресурсним забезпеченням виробничої діяльності підприєм-ства використовувати отримані рівняння множинної регресії, що дозволить підвищити конкурентоcпроможність металопродукції за рахунок використання внутрішніх резервів підприємства. Ключові слова: виробничі ресурси, ресурсна база, металургійне підприємство, забезпечення ресурсами, багатофакторний регресійний аналіз.