Формирование приоритетов интенсификации факторов производства угольного предприятия на основе структурно-иерархического анализа - Давлианидзе, Я.С. (Економіка промисловості, 2013)
Проведено оцінку взаємного впливу чинників виробництва і пріоритетів їх формування на базі підприємств вугільної галузі на основі структурно-ієрархічного підходу. Обґрунтовано можливості йі умови аналізу багатоваріантності впливів чинників праці і капіталу на зниження трудомісткості і капіталомісткості очисних робіт. Доведено доцільність застосування методу аналізу ієрархій, за допомогою якого побудовано матриці парних порівнянь. Ключові слова: інтенсифікація чинників виробництва, матриця попарних порівнянь, метод аналізу ієрархій, структурно-ієрархічний метод, чинники виробництва.