Наукова картина світу у філософському й лінгвістичному вимірах - Філон, М.І.; Кримець, О.М. (Термінологічний вісник, 2013)
Розглянуто загальний стан дослідження феноменів картини світу, мовної картини світу, наукової картини світу у філософській та лінгвістичній думці. Проаналізовано думки вчених щодо наукової картини світу, її основних характеристик, рівнів, ознак, типів і функцій, які вона виконує в дослідницькому процесі. Наголошено на національній специфіці плану вираження наукової картини світу, що може стати підґрунтям подальших досліджень української національної наукової картини світу, особливостей термінотворення та змісту наукових понять.