Українознавчі й термінознавчі студії академіка А. Ю. Кримського - Симоненко, Л.О. (Термінологічний вісник, 2013)
Подано короткі біографічні відомості про А. Ю. Кримського, показано основні напрями роботи в галузі україністики, зокрема дослідження історії української мови, її походження; проблеми історичної діалектології, граматики, фонетики, правопису, термінології, лексикографії.