Синтаксичний термін як об’єкт дослідження в українському історичному термінознавстві - Чернобров, Ю.А. (Термінологічний вісник, 2013)
Проаналізовано наукові досягнення мовознавців у дослідженні синтаксичної термінології в руслі історичного термінознавства; окреслено перспективи й завдання комплексного опрацювання термінолексики з урахуванням розвитку української граматичної думки.