"Когнітема – когнітивний простір”, "когнітосема – когнітивно-семас іологічний простір”: диференціація понять - Лозова, Н.Г. (Термінологічний вісник, 2013)
Проаналізовано окремі поняття теорії гносеології, зокрема поняття когнітивної моделі, основних різновидів когнітивних структур, когнітивного простору, когнітеми, а також розроблено нові поняття – “когнітосема” та “когнітивно-семасіологічний простір”.