Полісемія в українській термінології органічної хімії - Цимбал, Н.А. (Термінологічний вісник, 2013)
Полісемія як семантичне явище повною мірою властиве українській термінології органічної хімії. Розвиток значень слів відбувається шляхом її метафоричних, метонімічних і функціональних перенесень. На основі аналізу семантичної структури наявних у терміносистемі багатозначних лексем виділено полісемію зовнішньосистемну і внутрішньосистемну. З’ясовано, що усунення багатозначності терміна можливе двома способами: створенням нової номінативної одиниці та створенням словосполучення, де опорний термін експліцитно конкретизується видовим.