Основні віхи розвитку української гірничої термінології - Сокол, І.О. (Термінологічний вісник, 2013)
Ідеться про розвиток термінології й номенклатури гірничої справи, зокрема частково шахтобудування, яка активно розвивалася впродовж 20–З0-х рр. ХХ ст. Наголошено на спірних моментах в історії становлення цієї лексичної групи. Зроблено висновок про те, що нині гірнича термінологія української мови практично повністю унормована завдяки ретельній праці лексикографів та фахівців-гірників.