Стандарти оцінки ефективності діяльності інститутів спільного інвестування: світовий досвід і Україна - Швець, В.Я.; Соломіна, Г.В. (Економіка промисловості, 2013)
Досліджено поточний стан інвестиційного забезпечення економичного стану України. Розглянуто питання оцінки результативності портфельного довірчого управління із застосуванням Глобальних стандартів результативності інвестування (GIPS). Запропоновано напрями удосконалення інституційного забезпечення, рекомендації адаптовано та впроваджено у практичну діяльність ІСІ. Ключові слова: інститути спільного інвестування, компанія з управління активами, міжнародні стандарти оцінки ефективності інвестування.