Эволюционная экономика как альтернатива налоговой неоклассике - Мазур, Ю.А. (Економіка промисловості, 2013)
Розглянуто фундаментальні положення неокласичної економічної теорії у сфері оподаткування, які спираються на передумови щодо Парето-ефективного розподілу благ, раціональної поведінки індивідів в умовах повної інформованості і рівноваги ринків на короткострокових інтервалах часу. Обґрунтовано межі застосування неокласичних моделей оподаткування як інструменту прикладного дослідження в умовах обмеженої раціональності індивідів і нестабільності зовнішнього середовища. Ключові слова: неокласична економічна теорія, моделі оподаткування, еволюційна економіка, еволюційні моделі.