Модель финансирования высшего образования в контексте стратегии повышения качества трудовых ресурсов в Украине - Ерфорт, О.Ю. (Економіка промисловості, 2013)
Проведено порівняння існуючої в Україні моделі фінансування вищої освіти із західними моделями. Визначено, що застосування альтернативної моделі фінансування, заснованої на концепції диверсифікації джерел, дозволяє забезпечити більш високий рівень якості вищої освіти без обмеження її фінансової доступності для населення. Ключові слова: модель фінансування вищої освіти, якість вищої освіти, фінансова доступність вищої освіти, державні джерела фінансування, приватні джерела фінансування, концепція диверсифікації.