Державне регулювання корпоративної діяльності в контексті глобалізації і становлення інформаційної економіки - Колосова, Л.А. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Розглянуто питання щодо функцій державного регулювання корпоративної діяльності через систему національних інституцій, а також із застосуванням міжнародних регуляторів сучасного інституційного розвитку, які породжуються реаліями сучасних процесів інтернаціоналізації і становлення інформаційної економіки, вимогами глобального конкурентного середовища. Проведено критичний огляд наявних теоретичних підходів, розробок вчених і спеціалістів за даною проблемою.